nederlands en français
links    contacteer ons    sitemap     
 Boomkwekerij
De Linde

    Bart Dequidt
Boomkwekerij De Linde
Bart Dequidt
Nieuwstraat 70
8956 Kemmel
tel : 057/44.63.49


download PDF cataloog

De informatie die voor u het belangrijkst is, staat in het rood en vet gedrukt.

 

TIJD VAN BESTELLING - AFHALING

De beste tijd voor afhaling en planten van fruitgewassen is het najaar, op voorwaarde dat het niet vriest en de grond niet te nat is. Plant ten laatste eind maart. Onze openingsuren zijn daarop afgestemd.
Wij zijn open:
van 2 november tot 31 maart
op woensdag, vrijdag en zaterdag
van 8 – 12 en 14 -18 uur (zaterdag maar tot 16 uur)
 
 
Een aantal rassen van de meeste fruitsoorten staat klaar voor verkoop vanaf het begin van het seizoen:
het meeste kleinfruit, kers en pruim vanaf 2 november,
peer, perzik, mispel en kweepeer vanaf 6 november,
appel vanaf 13 november,
tamme kastanje en walnoot vanaf 15 november,
haagplanten en bosgoed vanaf 16 november,
leibomen fruit en streekeigen planten - hoogstambomen moeten vooraf besteld worden, af te halen na afspraak.
 
 
Wij raden u ten stelligste aan de planten die u wenst te kopen, minstens 2 weken vooraf te bestellen. Zeker als het over grotere bestellingen gaat (meer dan 10 planten) en/of minder courante rassen. Indien u wil afhalen in het drukke seizoen (november – december), dan is bestelling meerdere weken vooraf een noodzaak. Voor afhaling van leibomen is het altijd noodzakelijk vooraf te bestellen. Hoogstambomen van streekeigen planten kweken wij niet zelf, we betrekken ze bij collega's als u vooraf bestelt. Klanten die vooraf besteld hebben, krijgen altijd voorrang bij de afhaling. Bestellingen geplaatst in het najaar, dienen afgehaald te worden tegen 31 december, bestellingen na 1 januari tegen half maart.


HOE BESTELLEN?

In de cataloog op deze website vindt u heel wat informatie over wat er bij ons te koop is.
Bestellingen kunnen gebeuren:
per brief
Kleine bestellingen kunnen ook telefonisch doorgegeven worden (worden maximaal 1 week gereserveerd).
Het is belangrijk dat u bij uw bestelling uw naam, adres en TELEFOONNUMMER (niet vergeten aub) opgeeft. Indien mogelijk altijd een vast nummer: wij klasseren bestellingen volgens telefoonzone. Eventueel vast + GSM. Wij vragen u ook om, als u op een of andere manier opnieuw contact met ons opneemt omtrent de geplaatste bestelling, steeds dat telefoonnummer op te geven, zo kunnen wij uw bestelling snel terugvinden.


ADVIESGESPREK

Klanten die uitgebreid bediend willen worden, nodigen wij uit om in september – 1e helft oktober bij ons langs te komen na afspraak. We staan u te woord van maandag tot vrijdag, van 8 tot 12 uur en van 13.30 tot 19 uur. Dat is voor u en voor ons de meest ontspannen manier om een goede dienstverlening te verzekeren. Wij maken dan een uur tijd voor u. We kunnen u onze boomgaard tonen (laagstam, leiboom, hoogstam), u kan een kijkje nemen in de fruittentoonstelling en zelfs enkele vruchten proeven. Breng liefst een plan mee van het te beplanten perceel. We luisteren naar uw wensen, bespreken een voorstel en kunnen, als we tot een vergelijk komen, een bestelbon opmaken.

Als u 1/3 van het totale bedrag betaalt, reserveren wij de planten onmiddellijk voor u. Samen met u spreken wij een moment van afhaling af in november – december. Bij de afhaling staat uw volledige bestelling klaar in de schuur, zodat u niet moet wachten: u laadt in, rekent het saldo af en kan onmiddellijk weer vertrekken.


Als u bij dergelijke bespreking nog niet meteen bestelt, vragen wij 40 euro voor het advies, als het gesprek niet meer dan een uur duurt. Dat bedrag krijgt u integraal terug als u datzelfde seizoen voor minstens 200 euro goederen aankoopt bij ons. Bestellingen waarvoor geen voorschot betaald is, worden gedurende 1 week gereserveerd. Het is niet mogelijk om bij u ter plaatse advies te komen geven. Uitgebreide adviezen tijdens het drukke verkoopsseizoen (vooral nov.-dec.) zijn ook niet mogelijk.AFHALING

Als er een datum voor afhaling afgesproken is, staan tegen ’s morgens 8 uur uw planten klaar in de schuur. Bestellingen worden in hun geheel afgehaald: bijv. niet de helft nu en de andere helft de week erna.

Als u vooraf een bestelling geplaatst heeft, maar geen precieze datum voor afhaling opgegeven heeft, dan rooien wij de planten op een moment dat het voor ons past en kuilen de planten weer in. We bellen u op zodra uw bestelling volledig is en klaar staat in de kuilhoek. Het is dan aan u om ten laatste 1 dag voordat u wenst af te halen, ons tegen de middag op te bellen om te zeggen wanneer u komt. Ook in dat geval staan ’s morgens om 8 uur uw planten klaar in de schuur.
 
Houd rekening met de volgende lengte van de bomen, struiken bij de afhaling:
Kleinfruit 0,5 tot 1 m
Laagstam 1,5 m
Halfstam 2,5 m
Hoogstam 3,5 m
 
Alle grootfruitplanten (appel, peer, pruim, kers, …) worden verkocht met naakte wortels. Van het kleinfruit is een deel met naakte wortels (aalbes, stekelbes, framboos, hazelaar), een ander deel in pot (braambes, druif, kiwi, kiwibes, (Amerikaanse) blauwbes, vossenbes, honingbes, bosaardbei, rabarber, gojibes, vijg, vlier, duindoorn, appelbes).
 
Indien u de planten vervoert op een open aanhangwagen of bestelwagen, dan is het van belang dat de wortels beschermd worden tegen uitdroging door de wind tijdens het rijden: breng een stevige plastieken lap of zak mee, of overspan uw laadbak met een voor de wind ondoorlaatbaar zeildoek. Ook touwen om alles goed vast te maken, zijn nuttig.
 
Wij raden ook aan uw plantgaten niet vooraf te maken: u ziet best hoe breed en hoe diep die moeten zijn, als u de te planten bomen al bij u thuis heeft. Als u ze op voorhand gemaakt heeft en het regent daarna nogal veel, dan lopen de plantgaten vol water en kan u niet planten.
 
Bomen die u bij ons afhaalt, dienen liefst binnen de 24 uur en zeker binnen de 48 uur in de grond te zitten. Bij aankomst thuis legt u ze best zo gauw mogelijk in een tegen wind en zon beschutte plaats (schuur, tuinhuis, onverwarmde garage). Als u binnen de 48 uur niet alles definitief geplant krijgt, kuil ze dan voorlopig ergens in de grond in. U kan dan definitief planten als het u past. Liefst zo snel mogelijk, ten laatste eind maart. Als het vriest, hoeven ingekuilde planten niet extra beschermd te worden. Zorg ervoor dat de kuilhoek niet langdurig onder water komt na hevige regenval. Planten in pot worden tijdens vorstperiodes op een vorstvrije plaats gezet of ook ingekuild.


BIJKOMENDE SERVICE

Klanten die voor minstens 100 euro fruitbomen kopen, krijgen van ons gratis een handleiding van 30 blz. waarin heel veel uitleg staat over het aanleggen en onderhoud van een boomgaard. Anderen kunnen die handleiding kopen tegen de prijs van 3 euro.
Als u dat wenst, kunnen wij de bomen die u aankoopt, de nodige vormsnoei geven vooraleer ze ons erf verlaten. Wij weten dat dan wel graag op het moment van de bestelling, zodat wij dat snoeiwerk de avond voor uw afhaling kunnen doen. Als u komt afhalen, is er meestal geen tijd daarvoor.


LEVERING BIJ U THUIS

Wij doen leveringen in België en Noord-Frankrijk, bij u thuis. De leveringsprijs per gereden km is 1,2 euro. Klanten van dezelfde streek worden tijdens één en dezelfde rit beleverd. Het totaal aantal gereden kilometers wordt verdeeld over de verschillende klanten, zodat we de kostprijs per klant kunnen drukken. Vandaar dat wij zelf de leveringsdatum bepalen, evenwel zoveel mogelijk rekening houdend met uw wensen. Uiteraard bellen wij u een tweetal dagen vóór de levering op om te verwittigen.

Leveringen gebeuren op maandag, dinsdag of donderdag, meestal in de namiddag of ’s avonds. Leveringsperiodes: tussen half november en half december en tussen half januari en eind februari. Wij doen gedurende het hele seizoen meerdere leveringen in de provincie West-Vlaanderen en de streek rond Gent, maar meestal maar één in de andere provincies: die gebeurt dan begin december. Voor najaarslevering is het noodzakelijk dat wij uw bestelling binnen hebben tegen half november, voor voorjaarslevering tegen half januari. Ook hier vragen wij uw begrip voor onze drukke agenda in die periodes: als u niet onmiddellijk kan planten als wij geleverd hebben, kuil de planten dan voorlopig in. Planten die door ons thuis geleverd worden, worden nooit vooraf gesnoeid. Wij kunnen zelf niet instaan voor de planting bij u thuis.BETALING

Betaling gebeurt onmiddellijk bij het afhalen/leveren van de planten. U kan betalen in baar geld of met de kaart. Met de kaart kan het alleen bij afhaling op ons bedrijf en vanaf een bedrag van 20 euro. Cheques worden niet aanvaard. Wie een factuur wenst, gelieve dat te melden bij de bestelling. Als het totaal bedrag van de factuur minder dan 50 euro is, worden 5 euro administratiekosten aangerekend. Ook als u de dag na afhaling en betaling van de goederen een factuur vraagt, moeten wij administratiekosten aanrekenen.

TUINAANLEGGERS

Wij zijn in de eerste plaats een onderneming voor verkoop rechtstreeks aan de particulier, maar willen u, beroepsmensen, zeker ook welkom heten. Het is absoluut noodzakelijk dat u uw bestelling 2 weken op voorhand doorgeeft. Wij kunnen u geen planten meegeven als u niet vooraf bestelt! Gelieve bij elke bestelling die u doet, ook telkens al uw coördinaten voor de facturatie door te geven (naam bedrijf, adres, tel.nr., BTWnr), zodat wij duidelijk weten met wie we te maken hebben. Aan u kunnen wij geen uitgebreide, gepersonaliseerde adviezen geven zoals aan de particulieren.


© 2024  Bart Dequidt   |   Nieuwstraat 70, 8956 Kemmel   |   tel 057/44.63.49
  website gemaakt en onderhouden met : horticus.net